woensdag 18 januari 2017

Bierfestival 2017 - KnackTiende editie van Brugs Bierfestival schenkt 480 bierenStefan Vankerkhoven 18/01/17 om 14:36 - Bijgewerkt om 16:20

Op zaterdag 4 en zondag 5 februari vindt de tiende editie van het Brugs Bierfestival plaats in de stadshallen, het provinciaal hof en een tent op de Markt. Brugge wordt dat weekend 'the place to beer', met 80 brouwerijen die 480 verschillende bieren laten degusteren...© Benny Proot
Noodgedwongen keren de Brugse Autonome Bierproevers terug naar de plek waar het allemaal begon : de stadshallen op de Markt van Brugge. Omdat het Brugs bierfestival uit zijn voegen barstte, verplichtte de stad Brugge BAB om te verhuizen naar de grotere Beurshal. Maar die is door de brandweer onveilig verklaard en wordt deze zomer afgebroken.

"Omdat de stadshallen te klein zijn om 10.000 bezoekers te ontvangen, investeren wij 20.000 euro in de huur van een grote tent op de Markt", zegt Marc Vandepitte, de voorzitter van BAB. Omwille van die investering ziet BAB zich verplicht de prijs van een jeton voor de bierdegustatie op te trekken tot 1,80 euro. De toegangsprijs bedraagt 15 euro, inclusief een degustatiegids en enkele jetons.


Tijdens het bierfestival worden 85 nieuwe bieren en 32 echte primeurs voorgesteld, waaronder de Bruinen Os - een bruin bier van hoge gisting, geblend met Lambic - die in de ketels van de Brugse brouwerij Bourgogne des Flandres gebrouwen wordt. Dit jaar wordt het kunstproject Bier Gestript op het bierfestival voorgesteld, met zestien cartoonisten die hun boeken signeren en live tekenen.